Մեղրախոտի (Stevia rebaudiana bertoni) մակրոտարրերի հաշվեկշիռը բացօթյա հիդրոպոնիկական և հողային պայմաններում
Keywords:
Մեղրախոտ – հիդրոպոնիկա – ֆիտոտեխնոլոգիա – արդյունավետություն
Abstract
եղրախոտի սննդատարրերի հաշվեկշռի ուսումնասիրության միջոցով բացահայտվել են հիդրոպոնիկական ֆիտոտեխնոլոգիայի արդյունավետությունը և էկոլոգիական առավելությունը հողայինի համեմատ: Հիդրոպոնիկական ֆիտոտեխնոլոգիայի կիրառումը հնարավորություն է տալիս բարձրացնել բերքատվությունը հողայինի համեմատ ավելի քան 2 անգամ՝ ապահովելով բերքի որակը: Տնտեսության մեջ մեղրախոտի լայնամասշտաբ ներդրման նպատակով առաջարկվում է արտադրական փորձարկումների կատարում ՀՀ-ում և ԼՂՀ-ում: