ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ ԵՎ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԿԵՂՏԱՋՐԵՐԻ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ԲՆՈՒԹԱԳՐԵՐԸ

ՋՐԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐ

  • Ռ. Ա. Փետևոտյան ՃՇՀԱՀ
Keywords: organic pollution, pre-treatment of wastewater, grease catcher, suspended substances, biological demand of oxygen

Abstract

Qualitative features of the wastewater are presented, generated from the production of meat and dairy products: a large number of contaminants of organic production and the presence of bacteria in the dangerous sanitary point of view. The importance is given to the necessity of a proper degree of purification of these waters, in order to protect the environment, particularly for the protection of water sources. This problem has a particular significance taking into account the current wastewater conditions in the republic when waste waters are flushing in basins or release in ravines without purification.

Author Biography

Ռ. Ա. Փետևոտյան, ՃՇՀԱՀ

Փետևոտյան Ռազմիկ Արտավազդի , տ . գ . դ ., պրոֆ . ( ՀՀ , ք . Երևան ) - ՃՇՀԱՀ , ակ . Ալ . Թամանյանի անվ . Ճարտարապետության և շինարարության պրոբլեմային լաբորատորիա , ա . գ . ա . , ՀՇՋՀևՀԷԿ ամբիոն , (+374) 10580759, (+374) 93854040. rpetevotyan @ mail . ru

Published
2015-12-03
Section
Статьи